خصوصیات یک تغذیه سالم چیست؟ و تفاوت آن با تغذیه ناسالم

تغذیه سالم چیست؟

وقتی مشاهده می‌کنیم، تغذیه نه‌تنها جسم را تحت تأثیرات خود به سمتی خاص هدایت می‌کند، بلکه روح و روان آدمی را نیز تحت سلطه خود قرار می‌دهد، به اهمیت آن بیش‌ازپیش پی می‌بریم.

هیچ‌کدام از ارگان‌های بدن از قلب، مغز و دستگاه عصبی گرفته تا کلیه، کبد و پوست و مو نمی‌توانند، بدون یک تغذیه سالم عملکرد ایده‌آل خود را ارائه دهند.

بدین ترتیب برای آنکه بدانیم، تغذیه سالم چیست؟

باید بگوییم، این نوع تغذیه دارای مشخصات خاصی است که می‌تواند فرد را در برابر عوامل بیماری مصون نموده و توان دفاعی وی را در برابر تهاجم‌های محیطی افزایش دهد.

در ادامه بیشتر باب مشخصات منحصربه‌فرد این تغذیه سخن می‌گوییم.

  •  اول: دارای تنوع بالا از مواد غذایی
  •  دوممتعادل بودن حجم کالری این تغذیه با نسبت فعالیت بدنی
  •  سومتوانایی حفظ وزن نرمال با مصرف آن
  •  چهارمدارای حداقل چاشنی‌های مضر (قند، شکر، نمک) و جایگزینی با ادویه‌های سودمند
  •  پنجم: وجود انواع نان و غلات سبوس‌دار
  • ششمبهره‌مندی از مقادیر ضروری لبنیات و فراورده‌های شیری
  •  هفتمدارای انواع گوشت‌های سفید کم‌چرب
  •  هشتموجود درصدهای قابل قبولی از غلات و مغزها
  •  نهمتوجه به مقدار کافی آب و نوشیدنی‌های طبیعی
  •  دهمگنجاندن انواع سبزی‌ها و میوه‌های تازه

دانش آموزان هر چند ساعت یک بار به میان وعده نیاز دارند؟

دانش آموزان هر یک ساعت و نیم تا دو ساعت به میان وعده سالم نیاز دارد تا دچار افت قند خون و کاهش یادگیری نشوند.

کودکان را تشویق به خوردن میوه‎‌ها و سبزیجات کنید تا ویتامین و آب کافی به بدنشان برسد.

بهترین خوراکی‌ها در میان وعده‌ها عبارتند از:

لقمه نان و پنیر و گردو، خیار و گوجه، میوه های خشک مثل کشمش، انجیر و برگه خشک، انواع مغزیجات مانند پسته، فندق، نخودچی، بیسکویت و خرما، شیر، میوه‌ها و آب میوه‌های تازه مثل سیب، پرتقال و…

خوراکی‌های غیر مفید برای دانش آموزان

تغذیه سالم تاثیر زیادی در یادگیری دانش آموزان دارد.

این موضوع باید اهمیت ویژه‌ای برای خانواده‌ها داشته باشد تا دانش آموز با انرژی در کلاس حضور داشته باشد.

اگر دانش آموزی تغذیه درستی در مدرسه نداشته باشد از ساعت ۱۰ صبح به بعد تمرکز خود را ازدست می‌دهد.

لیستی از خوراکی‌های ممنوعه عبارتند از:

  • تنقلاتی نظیر چیپس، پفک و …
  • نوشیدنی‌های گازدار
  • ترکیبات غذایی کافئین دار
  • انواع فست فودها

عوامل مهم در کاهش یادگیری دانش آموزان

مصرف نامناسب لبنیات و مواد غذایی دارای روی سبب کاهش تمرکز و افت تحصیلی دانش آموزان می شود.

با توجه به اینکه مصرف غذاهایی مانند جگر، میگو و گوشت در برنامه غذایی کودکان امروزی کم شده است پس توصیه می شود از مکمل‌های غذایی دارای زینک (روی) استفاده شود.

همچنین مصرف پایین لبنیات نیز از چالش‌های تغذیه ای مهم کشور است که علاوه بر افت تحصیلی در رشد قدی و تراکم استخوان‌های دانش اموزان اثر می‌گذارد.

در همین راستا چندی پیش جشنواره ” تغذیه سالم”  در  دبستان و پیش دبستان مبتکر نوین برگزار شد

 

دبستان و پیش دبستان دخترانه غردولتی مبتکرنوین

صفحه اپارات ما :https://www.aparat.com/mobtakernovin
صفحه اینستاگرام ما : http://instagram.com/mobtakerschools