آموزش کامپیوتر در دبستان مبتکرنوین

 

کامپیوتر در دبستان مبتکرنوین: آموزش کامپیوتر به کودکان، راه آنها را برای آشنایی با اشکال مختلف تکنولوژی و سودها و زیان های ناشی از آن هموار میکند. کامپیوتر استفاده های مختلفی برای کودکان دارد، از انجام بازی ها و سرگرمی تا انجام تکالیف یا نوشتن تحقیقات مدرسه.

 

۱-مقدمه

متأسفانه دیده می شود والدین و معلم ها هنوز فکر می کنند که در مدرسه فقط سه چیز را باید به بچه یاد داد. خواندن و نوشتن و حساب. ولی زمانه عوض شده و بچه های امروزی وقتی به سن ده ساله گی می رسند، باید در یک سطحی کار با برنامه های کامپیوتر، وب سایت ها و ارتباطات آنلاین را یاد بگیرند.

کامپیوتر ها بخش جدایی ناپذیر زندگی ما هستند و اکنون در مدرسه ها کار با کامپیوتر را از مقطع کودکستان یاد می دهند. کودکان ما دو راه بیشتر ندارنم یا کامپیوتر را یاد بگیرند یا در جهانی که لبریز از تکنولوژی است گم شوند.

 

اهمیت

اهمیت یادگیری کامپیوتر توسط کودکان از آن جا آغاز می شود که هیچ راهی غیر از این برای استفاده از کامپیوتر وجود ندارد.

شاید تلویزیون را با زدن تصادفی دکمه هایش بتوان یاد گرفت ولی کامپیوتر ابدا چنین نیست. از دوران ابتدایی تا دانشگاه از آن ها خواسته می شود که برای انجام تکالیف شان و به عنوان یک ابزار یادگیری از کامپیوتر استفاده نمایند.

 

انواع

مهارت های متنوعی هست که که کودکان به هنگام یادگیری کار با کامپیوتر با آن رو به رو می شوند.

 

این عناوین شامل:

فهم سیستم عامل

دانلود و آپلود

ذخیره سازی

باز کردن پرونده ها

سازمان دهی پرونده ها و پوشه ها

 

زمان لازم

بچه ها به سرعت به سمت کامپیوتر جذب می شوند به ویژه زمانی که در یادگیری شان از بازی استفاده شود. بچه ها در مدت چند هفته کامپیوتر را یاد می گیرند.

 

فواید

کودکانی که کار با کامپیوتر را یاد بگیرند آماده خواهند بود که در دنیای تکنولوژیک کار و زندگی کنند.

آن ها در عین حال آماده می شوند برای دوران دبیرستان و تحصیلات عالی که اغلب کارها و تکالیف شان (خیلی بیشتر از زمان خود ما یعنی امروز) مبتنی بر کامپیوتر خواهد بود.

 

هشدار

همانند تلویزیون کودکان باید در استفاده از کامپیوتر محدود شوند به ویژه در استفاده از بازی های ویدئویی (کامپیوتری). والدین باید راجع به امنیت در اینترنت با فرزندان شان صحبت کنند و آن ها را توجیه کنند.

 

 

۲-ایجاد آمادگی برای یادگیری کودک

باید مطمئن شوید که کودک شما در زمان شروع آموزش کامپیوتر، حداقل ۳ سال داشته باشد

چون کودکان در سن ۳ سالگی و بیشتر، خیلی بهتر می توانند مفاهیم کامپیوتر را درک کنند اما کمتر از آن، به نوعی چالش یادگیری ایجاد می کند، بخصوص اینکه در سن کمتر از ۳ سالگی، کودکان در حال توسعه مهارت های بینایی و زبانی خود هستند.

 

وسایل کامپیوتر کودک باید بچگانه باشند

خب برای اینکه فرزند کوچک شما، بصورت بهینه و موثر کامپیوتر را یاد بگیرد، کامپیوترها باید به موس و صفحه کلید هایی مجهز شوند که کودکان ظاهر آنها را بهتر درک می کنند و دوست دارند

از موس هایی استفاده کنید که در دستان کودک راحت هستند.

کیبوردهایی که بکار می برید، تعداد کلید های کمتر داشته و لیبل ها (همان حروف حک شده روی تک تک کلیدها) بزرگ تر باشند. بخصوص سعی کنید از صفحه کلید های رنگی جدید بازار استفاده کنید.

 

نکته مهم: آموزش کامپیوتر یا اینترنت را از چه سنی برای کودک شروع کنیم

 

۳-شروع اموزش کامپیوتر به کودک

بخش های مختلف کامپیوتر را به بچه نشان دهید و به اون بگویید که هر بخش چکار می کند. این بخش ها شامل صفحه کلید، ماؤس، مانیتور، کیس و درایو ها، چاپگر و هر سخت افزار متصل به کامپیوتر است.

سپس به طور عملی نشان دهید که هر بخش کامپیوتر دقیقا چکار می کند. برای تقویت بیشتر می توانید برنامه های تلویزیونی یا شخصیت کارتونی مورد علاقه ی بچه را -که در نمایش خود از کامپیوتر استفاده می کند- به او نشان دهید تا با تماشای آن بهتر بتواند مفهوم سخت افزار ها و کارکرد آن را بفهمد.

 

به کودک یاد بدهید که چطور کامپیوتر را روشن و با روش درست خاموش کند. به او توضیح دهید که اگر کامپیوتر را به روش نادرست خاموش کند ممکن است کارتون ها و بازی های مورد علاقه اش خراب بشوند.

 

نحوه ی حرکت با صفحه کلید و ماؤس را به او بیاموزید. در عین حال باید تفاوت کلیک چپ و راست و همچنین کلیک یکباره و دابل کلیک را به او بگویید.

با استفاده از بازی های مناسب سن کودک به صورت عملی این تفاوت را نشان دهید. بسته به سن کودک می توانید بازی های شکلی، رنگی یا عددی به او نشان دهید یا شاید بازی های پیچیده تر به کودک بیاموزید که چطور برنامه ها را باز کند.

 

اصول اولیه ی برنامه را به او نشان بدهید. مثلا در برنامه ورد میکروسافت روش باز کردن، ایجاد و ذخیره ی فایل ها را به او یاد بدهید.

برای بیشتر شدن مهارتش از او بخواهید که یک داستان، شعر یا یک متن از یک مجله به صورت روزانه تایپ کند. برای بقیه ی برنامه ها هم می توانید روشی مشابه استفاده کنید.

 

به کودکان در گام اول این مرحله،موضوعات اولیه و روش های نگهداری از کامپیوتر ها را آموزش دهید

مثلا در مورد موضوعات اولیه، به او یاد بدهید که خوراکی هایش را از صفحه کلید و کامپیوتر دور نگه دارد و یا باید با وسایل کامپیوتر به آرامی برخورد کند.

در تمام مدت کارشان با کامپیوتر یا لب تاب، آنها را تحت نظر داشته باشید تا نهایتا به فهم نگهداری از کامپیوتر برسند.

 

به کودک نحوه حرکت دادن موس و صفحه کلید را نشان دهید

کودک باید یاد بگیرد چطور موس را حرکت داده و نشانگر موس را به نقاط مختلف ببرد. همچنین باید یاد بگیرند (حداقل بطور کلی) که مثلا دکمه اینتر یا فاصله کجاست.

مهارت های پایه ای تایپ را به کودک یاد بدهید. این کار را می توانید با استفاده از مثال های خود تان یا یک برنامه ی نرم افزاری آموزش تایپ انجام دهید.

استفاده از یک برنامه ی کامپیوتری که شخصیت کارتونی مورد علاقه ی کودک در آن باشد، تمرکز وی را بیشتر و بهتر خواهد ساخت. به ها با این طور برانمه ها به صورت یک بازی برخورد می کنند و بسیار سریع تر یاد می گیرند.

نحوه ی استفاده از چاپگر و استفاده از درایو ها را به کودک تان یاد بدهید. داستان ها، اشعار و بریده ی مجلات را برای این کار استفاده نمایید.

می توانید به کودک اجازه دهید که مطلب چاپ شده اش را روی دیوار یا یخچال بچسباند. این کار به او انگیزه ی یادگیری نحوه ی کار با چاپگر را خواهد داد. به او یاد بدهید که برای رایت کردن کارتون یا موزیک و استفاده روی دستگاه پخش، از رایتر استفاده کند.

 

۴- نحوه استفاده از اینترنت و انجام تکالیف را به کودک آموزش دهید

استفاده از گوگل را به آنها یاد دهید و اینکه اطلاعات پیدا کرده را چگونه برای تحقیق کلاسی آماده کنند.

به کودک یاد بدهید چطور به اینترنت وصل شود و یک صفحه ی مرورگر را باز کند.  نشان دهید که چطور اطلاعات مورد علاقه اش را جستجو کند و روی لینک کلیک کند.

سایت هایی که بازی های کودکانه دارند به او معرفی کنید. او تمایل پیدا می کند که دوباره وارد سایت بشود و کار کردن با آن را یاد بگیرد و زود به خاطر بسپرد.

 

 

 

        کلاس کامپیوتر           کلاس کامپیوتر دبستان مبتکرنوین

 

دبستان و پیش دبستان دخترانه غيردولتی مبتکرنوین در محیطی شاد و با استفاده از نظام ارزشی متناسب و سیسماتیک، رشد و پرورش فرزندان شما را به شکل هم‌زمان جلو می‌برد.

 

آموزش فقط یک امر تئوری نیست معلمان و عوامل آموزشی دبستان مبتكرنوين تلاش مي كنند آن را در تمام جنبه‌های فردی و شخصیتی دانش‌آموزان جاری کنند.

 

 

 

 

دبستان و پیش دبستان دخترانه غیردولتی مبتکرنوین

صفحه اپارات ما :https://www.aparat.com/mobtakernovin
صفحه اینستاگرام ما : http://instagram.com/mobtakerschools