بازیافت زباله 

زندگی مدرن امروزی منجر به تولید زباله‌ های زیادی توسط انسان‌ ها شدهاست. حجم زباله‌ ها به اندازه‌ای است که اگر به درستی مدیریت نشوند، منجر به مشکلات زیادی برای انسان‌ها و محیط زیست می‌ شوند. بنابراین مدیریت پسماند از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از فرآیندهای مهم در مدیریت پسماند، بازیافت زباله است.

بازیافت زباله یکی از فعالیت‌ های تاثیرگذار در حفظ محیط زیست محسوب می‌شود، که می‌ تواند به بهبود اقتصاد کشور هم کمک زیادی کند.

زباله به مجموعه موادی گفته می‌ شود که پس از مصرف یا استفاده، دیگر کارایی ندارند و دور ریخته می‌شوند. زباله می تواند جامد، مایع یا گاز باشد.

زباله‌های شهری به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: زباله‌های خشک و زباله‌های تر.

پسماندهایی مانند بطری پلاستیکی، کاغذ، پلاستیک و موادی مانند فولاد و زباله‌های الکتریکی قابلیت بازیافت شدن دارند.

فایده تفکیک پسماند و بازیافت زباله‌ ها چیست؟

بازیافت زباله‌ها سه فایده مهم برای محیط زیست دارد.

۱. صرفه جویی و حفظ منابع طبیعی

به کمک بازیافت زباله‌ها در مصرف منابع طبیعی صرفه جویی کرده‌ایم؛ زیرا به جای استفاده از مواد خام برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده می‌کنیم.

۲. صرفه جویی در مصرف انرژی

یکی دیگر از فواید بازیافت، صرفه جویی در مصرف انرژی است. البته برای بازیافت مواد زاید هم نیاز به مقداری انرژی است اما انرژی لازم برای بازیافت زباله خیلی کمتر از انرژی مورد نیاز برای تولید محصولات جدید از مواد خام است. برای مثال ساختن آلومینیوم از آلومینیوم بازیافت شده، ۹۰ درصد انرژی کمتر از ساختن آن از سنگ معدن نیاز دارد.

۳. صرفه‌جویی در فضای مورد استفاده در دفع زباله‌ها

سومین فایده بازیافت نیاز به فضای کمتر برای دفن زباله هاست.

سهم شما در بازیافت زباله ها چیست؟

برای حفظ محیط زیست و کمک به اقتصاد و چرخه تولید، ما نیز می‌توانیم به سهم خود در بازیافت زباله‌ها سهیم باشیم. برای مثال به عنوان یک شهروند متعهد می‌توانیم کارهای زیر را انجام دهیم.

  • جمع آوری جداگانه زباله‌های کاغذی و تحویل آن‌ها به مراکز جمع پسماندهای کاغذی
  • جمع آوری قوطی‌های فلزی نوشیدنی‌ها و تحویل آن‌ها به مراکز جمع آوری زباله‌های خشک
  • تفکیک پسماندهای خطرناک مانند مواد زاید سمی، قابل احتراق، خورنده و قابل انفجار که موجب خطر برای سلامتی انسان و سایر موجودات زنده می‌شوند
  • تفکیک پسماندهای خانگی، پسماندهای بیمارستانی و پسماندهای تجاری (به زباله های حاصل از فعالیت مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مطب‌های پزشکان و دندانپزشکان، آزمایشگاه‌ها وزایدات بیمارستانی یا بهداشتی می‌گویند)

علاوه بر نقشی که می‌توانیم در بازیافت و تفکیک زباله‌ها داشته باشیم، کاهش تولید زباله‌ها، یکی دیگر از فعالیت‌هایی که می‌توانیم بصورت پیشگیرانه انجام دهیم، کاهش تولید زباله‌ها است.

 

پیش دبستان و دبستان غیردولتی منطقه ۵ مبتکرنوین

صفحه آپارات ماmobtakernovin

صفحه اینستاگرام ماmobtakerschools